Onze schapenvachten

Onze ecologische schapenvachten komen hoofdzakelijk uit Engeland en Schotland. De kuddes op het Engelse en Schotse platteland leven vrij en hebben een goed leven.

De schapenvachten worden ingevroren in de pekel en verstuurd naar de looierij. Daar gaan ze in een groot bad met water en zeep om ze te wassen. Na het wassen worden de vet- en vleesresten verwijderd, daarna worden ze nogmaals gewassen en dan opgehangen op houten planken om te drogen. Na het drogen zijn ze hard en gaan ze door een mangel met bobbels om ze weer zacht te maken. Daarna worden ze gekampt en gaan ze nog ongeveer 5 dagen in een trommel met beukenhouten snippers. Dit proces zorgt ervoor dat de vacht een prachtige glans krijgt en erg zacht wordt.

In totaal neemt het hele bewerkingsproces ca. een maand in beslag van begin- tot eindproduct. Een schapenvacht is een heerlijk warm, decoratief en een aanwinst voor ieder interieur. Het looien zonder chemicaliën heeft ook als voordeel, dat er door deze manier van looien, de dierlijke vetten in de huid blijven en dat is bij een schapenvacht zelfreinigend, dus de vachten hebben nauwelijks onderhoud nodig.

Wij adviseren wel regelmatig de vachten te borstelen met een hondenborstel of kattenborstel, zodat de vacht mooi omhoog blijft staan. Het is wenselijk, de vacht 1 keer per jaar in  de sneeuw te leggen of – omdat we hier in  Nederland niet vaak sneeuw hebben – is een nacht in de mist ook goed. Dan blijft de vacht supermooi en zacht. Mocht u er iets overheen laten vallen, dan kunt u de vachten reinigen met ph-neurale zeep, zoals babyshampoo of groene zeep. Maakt de vacht schoon met een washand op de te behandelen plaats. De toepassingen van schapenvachten zijn legio.

Schapenvachten kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt en in verschillende ruimtes:

Vloerkleed

Decoratie op banken / stoelen

Deken

Therapeutisch tegen doorliggen of reuma

Slaapkamer

Badkamer

Kleding

Voor uw huisdier

Autostoel

Kussens

In de kou voor op de tuinstoel of bank

In de kinderwagen

Interesse in onze huiden of vachten?

Voor meer informatie of eventuele vragen kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.